Olen taas innostunut luonnon kosmetiikasta. Tai siis olen käyttänyt melko aktiivisesti usean vuoden ajan eri kosmetiikkatuotteita, jotka ovat valmistettu 100 prosenttisesti tai lähes 100 prosenttisesti luonnontuotteista, mutta nyt taas alkanut tulla into tehdä kosmetiikka ihan itse. Pari viikkoa sitten katselin Frutti di mutsin blogia, jossa oltiin kokeiltu tehdä itse luomivärikakkuja hyvällä menestyksellä. Siskoni puolestaan tilasi Zodiac Killer Cosmeticsilta kauniita luomivärejä ja huulipunia luonnonkosmetiikkana. Näistä inspiroituneena klikkasin itseni Limepopin sivuille http://www.limepop.fi/ ja aloin kokoamaan ostoskoriin muutamaa mica-jauhetta, rautaoksidia, luomivärinpohjajauhetta, silkkimicaa etc. Kaupasta olisi löytynyt kaikkea ihanaa muihinkin meikkeihin, kasvonaamioihin, kasvovesiin ja -sprayihin ym. mutta jätin ne nyt odottamaan myöhempää ajankohtaa. Palaan niihin lähempänä joulua. Tein tilauksen keskiviikkona ja paketti oli perillä perjantaina. Kaikki tuotteet siististi pakattuina ja sen näköisiä kuin olin tilannutkin. Tästä siis plussaa Limepopin nettikaupalle. Lähdin melko kokeilevaan sävyyn sovittelemaan yksiin mineraaliluomivärin pohjajauhetta, pientä määrää silkkimicaa, rautaoksidia ja värillistä micaa. Ensimmäiseen luomiväriin laitoin oranssin, kullan ja pronssin väristä micaa ja vaalean ruskeaa rautaoksidia. Oksidi kannattaa sekoittaa jauheeseen jauhamalla, jotta se sekoittuu kunnolla jauheen joukkoon, eikä tuota viiruja tai läikkiä siinä vaiheessa, kun väriä levitetään iholle. Mican voi sen sijaan laittaa vaikka suoraan purkkiin muun jauheen kanssa, vääntää korkin huolellisesti kiinni ja ravistella kunnolla ja se sekoittuu tasaisesti. Värisävystä tuli ihana. Juuri sellainen kuin toivoin, ei liian hempeä, muttei liian voimakas. Tällaiseen sävyyn en kaupoissa ole törmännyt. Kuvassa ei valitettavasti näy se kaunis oranssin vivahde, joka luomivärissä on luonnon valossa nähtävissä. Kaveriksi tein pronssin ja yönmustasta micasta ja ruskeasta rautaoksidista (+pohja-aineet) toisen luomivärin. Yönmustaa laitoin sen verran, että sain pronssin sävyä tummemmaksi. Uskon, että näistä kahdesta tulee suosikkisävyni. Testailin nopeasti jauheluomivärin käyttöä märkämenetelmällä eli kastoin meikkisiveltimen veteen ja sitten luomiväriin, jolloin väristä tulee tummempi ja intensiivisempi. Näin pystyy tekemään esim. kauniit rajaukset silmiin tai voimistamaan halutessaan varjostuksia. Kakkuluomivärit eivät juurikaan vaadi enempää työtä kuin jauheluomivärit. Niihin tulee hieman erilainen pohjajauhe (joka myös saatavilla Limepopista) ja niihin sekoitetaan jojobaöljyä ja puristetaan luomivärinappipohjaan. Muutoin prosessi on samanlainen.

_20160902_232251.jpg_20160902_232154.jpg

Jotta inspikseni pääsisi vielä paremmin kukoistukseensa tein 2 vihreää ja yhden sinisen luomivärin. Värisävyt muuttuivat matkan varrella, kun vapaalla kädellä testailin eri ainesosia (keltainen rautaoksidi, vihreät ja sininen mica, spirulinajauhe). Täähän ei haittaa, koska kyseessä on luova prosessi. Alhaalla 1 kuvassa samalla luomella 2 eri vihreän sävyä ja 2 alemmassa kuvassa siniharmaasävy.

_20160902_235702.jpg

 

._20160902_235753.jpg

 

_20160902_235726.jpg

 

Sininen luomiväri sai kaveriksi violetin värin, jonka nimesin mustikkametsäksi. Nääkin natsaa kivasti yhteen ainakin kämmenselälle kokeiltuna. Silmäluomet oli nimittäin  tässä vaiheessa jo niin täynnä väriä, että enää ei lisää sekaan mahtunut :)

_20160903_001843.jpg

_20160903_001817.jpg

Kaiken kaikkiaan muodostui sellainen kokemus, että jokainen näistä luomiväreistä levittyy mukavasti luomelle ja tuntuu ihanan silkkiseltä (varmaan tuo silkkimica isona osallisena tähän, mutta sen kanssa saa olla maltillinen, koska voi puolestaan haitata jauheen kiinnittymistä). Värin ja pigmentin määrää pystyy säätäämään sillä, miten paljon värimicaa laittaa suhteessa muihin aineksiin. Eli sitä pigmenttisempi ja kimaltavampi, mitä enemmän micaa. Toisaalta mica ei yksinään käy, koska se ei pelkiltään kiinnity ihoon kovin hyvin/pysyvästi. Kolmisen tuntia pidin luomivärejä kotioloissa, joten kovin suuriin rasituskokeisiin nämä värit eivät vielä joutuneet, mutta ainakin tämän jakson kestivät kiitettävästi. Suosittelen muitakin kotikemistejä kokeilemaan :) Ja jos sattuu käymään niin, että luomivärin sävystä tulee sellainen, ettei natsaa omaan tai ystävän kasvoihin, niin voi harkita käyttää jauhetta erilaisissa askarteluprojekteissa ja sekoitella jauhetta mm. maaleihin, liimoihin tai suoraan paperille ja kiinnittää fiksatiivilla.